|
Моля, всеки да си каже думата!
Значи, нали от доста време мислим да пускаме онлайн наръчник. Е той е готов до някъде и скоро така или иначе ще бъде факт. Но преди малко ме озари една идея, която се казва - "полу-отворена енциклопедия". Какво искам да кажа - ами, ако само един човек напише наръчника, то има огромна вероятност да пропусне много неща. За това, който има желание да помага за наръчника, с каквото може и смята че е полезно да се знае от скаутите - нека се свърже с мен или да пише тук, в темата, за да можем да го включим в екипа. Добре дошла е помощ от всеки!
С какво ще започнем? Запланувано е на първо време да вкараме информация за: - лична екипировка (дрехи, раници, обувки); - бивачна екипировка (палатки, спални чували); - церемониал (униформа, отличителни знаци, химн); - лагеруване (правилници, дейности, игри, готвене, комфорт); - придвижване (походи, единично, групи, ориентиране); - веселие (текстове на песни, акорди, начални уроци по китара); - аварийни ситуации (техники на оцеляване, първа помощ, действия при бедствия и аварии, сигнализации и комуникация със спасителни отряди).
(Ако някой се сеща за още нещо и иска да го включим в наръчника, моля да казва - ще го имаме предвид!)
Освен това... Смятам в сайта с наръчника да има две опции: 1. Гласуване за статия - с това ще можем да разберем, на колко човека им е харесала статията и на колко не е. 2. Коментари за статия - така всеки ще може (ако сметне за нужно) да добави полезна информация или да поправи автора, ако счита че информацията не е вярна (всички грешим и се учим от другите). Като цяло ще разберем, дали информацията е била пълноценна и изчерпателна за читателите.
За досегашните автори: Всичко написано от вас до сега, е запазено при мен. Тепърва ще го качвам в онлайн-наръчника. Свържете се с мен, за да си "сверим часовниците".
_________________ Когато някой се опита да те засенчи - остави го да слънчаса
|